Zommervoogel een kruidentuin van GBKN.

De Zommervogel is de kruidentuin van Stichting Gemert-Bakel kruidentuin van Nederland (GBKN) en ligt aan de Broekstraat 40 te 5421 ZJ Gemert. Op deze locatie is een mooie tuin aangelegd met een grote variatie van kruiden die gratis toegankelijk is. Kruiden worden al eeuwen lang geteeld en ook in deze tijd willen wij u ze onder uw aandacht brengen. Ze maken deel uit van voeding en geneeskracht.

Als je zelf een pot, bak of tuin wilt aanleggen kun je hier in de Zommervoogel  het beste  de eigenschappen van de kruiden ontdekken.

Tevens vindt u op deze locatie de Vlindersafari met een terras . Zowel kinderen als volwassenen beleven een heleboel plezier  ter plaatsen.

De kruidentuin heeft dan ook de toepasselijke naam Zommervoogel, gekregen omdat dit de oude Gemertse benaming is voor een vlinder.

Alle kruiden in de tuin zijn voorzien van een naamplaatje met een QR code waardoor u een uitgebreide beschrijving kunt lezen op uw mobiel. Tevens ziet u deze beschrijvingen op de website www.kruidendorp.nl

De openingstijden van de tuin zijn gelijk aan die van de vlindersafari, zie hiervoor www.vlindersafari.nl

Het is een project wat tot stand is gekomen door GBKN wat mogelijk is door het leasen van kruidenbakken.