Op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag, vindt de 15e editie plaats van Cruydenryck Pruujverééj. Ook dit jaar weer in combinatie met een landschap- en natuurmarkt.

Thema 2019 is Koken zonder zout.

Cruydenryck Pruujverééj was ook in 2019 weer een evenement dat alle zintuigen prikkelde met het meest veelzijdige aanbod op het gebied van landschap- en natuurverenigingen, kruiden en een proeverij. Al jaren is Cruydenryck Pruujverééj een van de grootste evenementen op het gebied van kruiden in Nederland, met in 2019 bijna 3.000 bezoekers. Deelnemers aan het evenement tonen de bezoekers de verrassende, inspirerende en verrijkende mogelijkheden van wat er op het gebied van kruiden, landschap en natuur mogelijk is. Ook in 2019 waren weer diverse facetten vertegenwoordigd, variërend van culinair tot gezondheid, van beauty tot tuinieren, van lifestyle tot entertainment. Zoals elk jaar waren ook opleidingsinstituten en toeristische en recreatieve aanbieders aanwezig, evenals dienstverleners en andere organisaties.                 

Workshops ‘Koken zonder zout’

Doriet Janssen Munsters (66) gaf tijdens deze editie de workshop “koken zonder zout”. waarin zij tekst en uitleg gaf over de mogelijkheden die kruiden bieden en waarbij deze gebruikt worden. Sommigen hebben zelfs ’n geneeskrachtige werking. Het thema op deze 10e juni was koken zonder zout, maar wel op smaak gemaakt met verse kruiden, in vier sessies om 12.00u, 13.30u, 15.00u en 16.30u. Verder konden de belangstellenden een zelfgemaakte kruidendip  proeven die heerlijk is bij rauwkost!