Cruydenryck 2016

Op 2e Pinksterdag, 16 mei 2016, vond de 12e editie van Cruydenryck met Pruujverééj plaats bij het Boerenbondsmuseum te Gemert. De stichting Gemert Bakel Kruidentuin van Nederland heeft ook dit jaar samenwerking gezocht met Ons Landschap en Gemert Bakel Toerisme. De markt is een kruiden-, landschap- en natuurmarkt.

Op de 12e editie van deze markt kon u kennismaken met de nieuwste voedingstrend nl. het eten van insecten. Daarvan werd zo gretig gebruik gemaakt dat de bakkers het bijna niet aan konden slepen. Velen vroegen ons waar deze Insecta producten te koop zijn, maar op dit moment is dat nog niet bekend. De Insecta groenteburgers zijn inmiddels te koop bij de Jumbo.
De Pruujverééj was ook dit jaar veelzijdig met o.a. kruidensoepen, kruidenbrood, kruidendrankjes, kruidenijs en kruidenpannenkoeken. Het landschapsgedeelte werd o.a. vertegenwoordigd door De Vlindertuin Gemert, Groei & Bloei afd. Gemert en omstreken, bijenhoudersvereniging Ambrosius en Ons Landschap. Ieder uur ging er een bezoeker naar huis met een kruidenpakket wat verloot werd onder de gratis uitgedeelde lotjes. Op deze markt kon men weer veel zien en beleven wat men allemaal met kruiden kan doen, van lifestyle en gezondheid naar koken. Jeugdtheater Caroussel gaf een extra beleving door levende insecten rond te laten lopen wat zeer in de smaak viel bij het publiek. Het was een gezellige drukte en een zeer geslaagde dag!

IMG_0001IMG_0005 IMG_0011 IMG_0020 IMG_0025 IMG_0035 IMG_0039 IMG_0057 IMG_0051 IMG_0058 gezellige drukte bij de levende insecten

Foto’s gemaakt door Frank van den Brand