Cruydenryck , Pruujverééj en Landschapsmarkt   2022

De banieren zijn opgezet naast de toegangsweg naar het Boerenbondsmuseum.

Het is de 16de keer dat deze info – en verkoopmarkt plaats vindt.

Zoals gebruikelijk georganiseerd op de twee Pinksterdag, dit jaar op 6 juni. s ’Morgens werden de 24 kramen opgezet.

Vanaf 9 uur konden de standhouders hun stand inrichten. Om 11 uur werden de toegangen gesloten alleen de officiële toegang voor het publiek was open.  Meteen was er ook publiek wat GRATIS toegang had zowel tot de markt als tot het museum.  Ze werden ontvangen door 2 kruidenmeisjes en 1 kruiden jongen die een flyer uitdeelden en een lotnummer. Op de lotnummers was elk uur een cursus te winnen van Het Velt wat door de Stichting Gemert Bakel Kruidentuin van  Nederland (GBKN)  werd beschikbaar gesteld. Totaal waren er 5 cursussen te verloten, deze zijn ook allemaal opgehaald.

Naast de loterij die GBKN had beschikbaar gesteld was er ook in het schooltje een herboristen die uitleg gaf over kruiden.  Maartje Meerman-Kreike  gaf om het uur een les van 30 minuten. Het was iedere keer volle bak in het schooltje.

De  info-en verkoopstand was er ook een Pruujverééj .Daar werd soep geschonken van kruiden en thee met munt kletskoppen uitgedeeld. Deze werden door twee kruidenmeisjes bediend onder het toeziende oog van senioren georganiseerd door GBKN.  In dezelfde rij werd ook kaas aangeboden om te proeven en te kopen aangeboden door de Op den Hoek uit de Mortel.

Het weer werkte danig mee en konden we een duizend bezoekers ontvangen. Dit was iets minder dan andere jaren voor de Corona maar in Gemert werd enorm veel georganiseerd.

Met al kunnen we op een succesvolle dag terug zien en de bezoekers waren zeer tevreden over het geboden assortiment.