Kruidenbakken

Uniek herkenbaar en origineel is de enig echte Gemert-Bakelse kruidenbak. De kruidenbak draagt bij aan de herkenbaarheid van Gemert-Bakel en de kennis van kruiden bij de Gemert-Bakelse bevolking. Deze kruidenbakken zijn in hout uitgevoerd en wit geschilderd. Aan de voorzijde is er of in zwart of in rood een zandlopermodel op aangebracht in resp. de Gemertse of Bakelse kleur. De bakken worden door onze vrijwilligers gemaakt en onderhouden in onze eigen werkplaats. De kruidenbak is een must voor elke inwoner, ondernemer of instelling in Gemert-Bakel. Haal de kruiden dichterbij met een kruidenbak.

rotatie 2

De kruiden in de kruidenbakken vindt u onder de pagina “Kruiden”

Wat biedt de Stichting Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland met het bloeiende kruidenbakken project:

  • Half mei wordt de zomervulling met de nieuwe kruiden bij u afgeleverd;
  • de kruidenbakken worden gevuld met nieuwe planten door leerlingen van het Commanderij College;

P1050925P1050916

  • de bakken worden jaarlijks gecontroleerd en zonodig vervangen;
  • jaarlijks nieuwe recepten en tips over toepassing en gebruik van de kruiden;
  • in oktober kunt u eventueel uw kruidenbak laten vervangen door wintervaste planten. De kruidenbakken zijn er in 2 formaten.

Met de opbrengst van de kruidenbakken financieren wij o.a. schoolprojecten, waarbij we voor de basisscholen een kruidentuin aanleggen. Door middel van lespakket, die zijn samengesteld door de Groene Campus in Helmond, worden kinderen gestimuleerd en kennis bijgebracht over het gebruik van kruiden.

Voor het bestellen of voor meer informatie over de bakken klik hier.

Leave a Reply